Hakkımda

Fotoğrafım
Samsun/merkez, Türkiye
19 Mayıs 1981 Vezirköprü doğumlu..23 Nisan ilköğretim,Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü,O.M.Ü Amasya meslek yüksekokulu bilgisayar programcılığı,O.M.Ü BÖTE 3.sınıf öğrencisi..BBBÖ Eğitmeni, Kurucusu olduğu OMÜ BTK(Bilgisayar ve Teknoloji Kulubü) Denetleme Kurulu Üyesi,eğlenceli bir arkadaş, gerçek bir dost, kimine göre gıcık kimine göre uyuz ama genelde sevimli:):)Bilinen diğer adlarım idealist_kuzu(en çok kullandığım) aslı Sürüden ayrılan idealist kuzu olduğu halde kısaltarak böyle kullanıyorum arkadaşlar onu da kısaltıp kuzum derler genelde:),bitlilimon(çok yeni),Bitli Böteli,elma kurdu, fat(arkadaşların en çok kullandığı)""fatma fatma nereye kaadr artık fatıcam"" dedim adım fat kaldı:S

4 Ağustos 2009 Salı



Eveetttttttt sonunda sevgili kardeşim Ersan'ı da evlendirdik..Son dönemde gördüğüm en güzel çiftti..Birsürü tersliğe rağmen sonunda düğüne gittim:) Çok güzel ve çok ğlenceli bir düğündü..Ayrıca abimden sonra ilk defa bir damatla dans etmiş oldum..:):) Fotoğraf net olmadığı için çok üzgünüm.. Bu da terslikelrden birtanesiydi..Nazar boncuğu olsun:)

Dilek&Ersan çiftine mutluluklar....

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Yurt Dışında Yüksek Lisans Şansı

Jean Monette daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama yurt dışına gitmek isteyen arkadaşların işine yarayabileceğini düşünüyorum..Ben de Trt-2 deki Gençlerin Avrupası programından öğrendim bu projeyi..Sonra biraz arştırdım, işte sonuçlar...

Jean Monnet Burslarına, 35 yaşını geçmemiş, Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden herhangi birini bilen devlet memurları ve özel sektör çalışanları başvurabilir.

Jean Monnet Bursları çerçevesinde, Avrupa Birliği’ne üye devletlerden birinde lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrencilere, genç kamu ve özel sektör çalışanlarına burs imkanı sağlanmaktadır.

Jean Monnet Bursları Türkiye’nin katılım stratejisi ile uyumlu konularda öğrenim görmek isteyen kişilere verilir.

Program, AB- Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve Avrupa bütünleşmesi ile ilgili akademik çalışmaları desteklemeyi amaçlamaktadır.

Jean Monnet Burslarından kimler yararlanabilir?

* Lisansüstü öğrenciler
* Genç kamu ve özel sektör çalışanları Jean Monnet Burslarına nasıl başvurulabilir?

Dışişleri Bakanlığı, her yıl Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği'ne lisansüstü çalışmalar için öncelikli gördüğü alanların bir listesini sunmaktadır. Programla ilgili bilgi yaklaşık 75 kuruma gönderilmekte, bu kurumlar başvuruları alıp ön elemeyi gerçekleştirmektedirler.

Bu ön değerlendirmede her adayın uygunluğu yaş, üniversite eğitimi, dil becerisi ve teklif edilen çalışmanın tanımlanmış öncelikli alanlarına yakınlığı açısından kontrol edilmektedir.

Kazanan adaylar, Yerleştirme Kurumu tarafından yapılacak yazılı sınav ile bu sınavda başarılı olanların katılacağı Jean Monnet Ortak Komitesi tarafından yapılan sözlü sınav sonucu belirlenmektedir.

Jean Monnet Bursları kuralları gereğince, burs hakkı kazanabilmek için yazılı ve sözlü sınavların her birinden geçer not olarak 100 üzerinden en az 60 alınması gerekmektedir.


Jean Monnet Bursları başvuru değerlendirme kriterleri nedir?

* Adayın yaşı (en fazla 35 olmalıdır),
* Geçmişteki akademik performansı,
* AB'nin resmi dillerinden birine tam hakimiyeti,
* Adayın üniversitedeki çalışma konusunun uygunluğu,
* Adayın Türk vatandaşı olması gereklidir.

Program adayların kadın/erkek olarak eşit dağılımına da özel dikkat göstermektedir.

Jean Monnet Bursları programına hangi kuruluşlar katılabilir?

* Bakanlıklar (Devlet, Adalet, Maliye, Milli Eğitim, Çevre, vs...)
* Kamu kuruluşları (GAP İdaresi, Rekabet Kurumu, Türk Standartlar Enstitüsü. T.C. Merkez Bankası vs...)
* Üniversiteler (Anadolu, Atatürk, Boğaziçi, Akdeniz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, vs...)
* Çeşitli kuruluşlar (İKV, TESK, DİSK, TÜRK-İŞ, Dış Politika Enstitüsü, Türkiye Bankalar
Birliği, Ziraat Odalar Birliği vs...)

Kuruluşların tam listesi Dışişleri Bakanlığı'ndan temin edilebilir.

Jean Monnet Bursları kapsamında hangi ülkelere gidilebiliyor?

Herhangi bir Avrupa Birliği üye devletinde eğitim alınabilmektedir.

Jean Monnet Bursları kapsamında ne kadar süreyle Avrupa’da eğitim alınabiliyor?

Seçilen pogramın süresi en fazla bir yıl, asgari süresi üç ay olmalıdır.

Jean Monnet Bursları kapsamında yılda kaç kişiye burs veriliyor?

1990 ile 2002 yılları arasında, Jean Monnet Programı ile toplam 340 üniversite mezununa AB ülkelerinde bulunan üniversitelerde lisansüstü öğrenim yapma olanağı sağlanmıştır. Önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 400 bursiyerin programdan yararlanması öngörülmektedir (yılda 80 bursiyer). Jean Monnet Burslarından 2003-2004 öğrenim yılında 80 kişi burs almaya hak kazanmıştır. Seçilenlerin 18’i kamu sektöründen, 10’u özel sektörden, 52 kişi ise üniversitelerdendir. Jean Monnet Bursları hakkında daha ayrıntılı bilgi için:


Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı Balgat / Ankara
Tel: 0.312.287 25 65
Faks: 0.312.287 18 86

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği
Uğur Mumcu cad. No:88 GOP- Ankara
Tel: 0.312.446 55 11
Faks: 0312.446 67 37

Bu bilgiler http://www.turkstudent.net alıntıdır..Daha fazla bilgi için Gençlerin Avrupası programını izleyebilirsiniz..Ayrıca http://www.abgs.gov.tradresinden faydalanabilirsiniz..


Gitmek isteyenlere bol şanslarr....

İzleyiciler